Цена: 320 денари
Тежина: 190гр. ±5%

Цена: 380 денари
Тежина: 190гр. ±5%

NUTZ е 100% путер од лешници посадени и созреани во Македонија.

Совршена текстура ја добивме со ладно мелење на гранитни камења, повеќе од 12 часа.

NUTZ има оригиналн кремаст вкус, во него не додаваме ниту ниту една друга состојка.

*Наплата се врши при достава
*Доставата за Скопје е бесплатна

НУТРИТИВНИ ВРЕДНОСТИ

NUTZ од печени лешници

Масти – 65,2%
Заситени масни киселини – 6,45%
Јаглехидрати – 18,1%
  – шеќери – 3,39%
Протеини – 12,1%
Сол – 0,0008%
Енергетска вредност – 2926кј/708kcal/100gr

 

NUTZ од непечени лешници

Масти – 61,4%
Заситени масни киселини – 4,22%
Јаглехидрати – 19,7%
  – шеќери – 1,69%
Протеини – 14,3%
Сол – 0,0007%
Енергетска вредност – 2850кј/689kcal/100gr